najpierw muysisz sobie uswiadomic ze zelatyna to zrodlo kolagenu - jednak druga wazna sprawa jest to ze kolagen z zelatyny jest bardzo slabo wchlaniany przez ogranizm (ponizej 5%) a produkty bogate w kolageny maja w swoim skladzie nie tylko zelatyne - takze jej hydrolizat - ktorego wchlanialanosc siega (o ile dobrze pamietam) ok.45% plus [...]
nie no... wiem jak to sie czesto rozmija ale nie wiem co masz teraz na mysli z doswiadczenia - nie jadlem wielu hydrolizatow bodajze 2 i oba byly ochydne... izolaty za to potrafia byc przepyszne... a juz co do szybkosci wchlaniania...jest odwrotnie - wiadomo hydrolizat najszybszy... wiec?
[...] nie kręciłem z "pozowania", więc niech będzie coś na pompce %-) I żeby zaraz nie było głupiego gadania - tak nieskromnie powiem ze wiem że tutaj nieźle to wygląda, ale tak jest że jak wczoraj był dzień LC, to po tym pierwszym posiłku dzisiaj fajne nabicie i woda jeszcze nie naciąga, ale później serio już będzie gorzej z tą retencją (choć i tu [...]
suplement aminokwasow to frakcje bialkowe przetrawione czesciowo przez enzymy trawienne (metoda sztuczna oczywiscie) i sprasowane w tabletke ..metoda ta nazywana jest hydroliza bialka...najlepsze aminki sa robione z bialka serwatkowego...hydrolizat serwatki razem z izolatem serwatki to najlepiej przyswajalne bialka a co za tym idzie najbardziej [...]
chcialam pewne rzeczy sobie poukladac..... Son pisze: "izolat ma znacznie wyższe BV (stopień przyswajalności białka). Izolat ma 159 a koncentrat 104 (odnosnikiem jest białko jaja kurzego które ma BV100). Krótko mówiąc, przy niewielkiej różnicy w cenie lepiej kupić te z izolatu" Bigger pisze: "izolat jest o jedno oczko wyzej zaawansowaną postacia [...]
[...] jak najbardziej zasadne i słuszne. Białka serwatki już od ponad trzech dekad wiodą prym jako najcenniejsze źródła protein. (...) Nie są jednak wolne od wad. Podstawowa jest taka, że białka frakcji serwatkowej mleka są silnymi alergenami. I o ile samo działanie uczulające cukru mlecznego – laktozy, towarzyszącego nawet izolatowi białek [...]
[...] Zawartość BCAA i Peptydów Glutaminy · Bardzo Dobra Rozpuszczalność i Wchłanialność · 300mg Enzymów Trawiennych w Porcji CZYM JEST 100% WHEY PROTEIN? Kaizen 100% Whey Protein jest mieszanką najwyższej jakości białek: mikrofiltrowany w przepływie krzyżowym (CFM) izolat białka serwatki, ultrafiltrowany koncentrat białka serwatki i zhydrolizowane [...]
[...] składu ciała, więc będę mógł przedstawić aktualne wyniki ale miesiąc to za krótko więc i tak pozostał mi ogromny brzuch, niestety nie mam już z czego redukować (prawie jestem patyk - oczywiście oprócz brzucha tzw. skinny fat). Przyszedł czas na masę (która i tak idzie mi bardzo opornie), jednak węgle od razu mnie zalewają (wcześniej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] może zawierać >100g białka w 100g produktu, dlaczego często suma aminokwasów po analizie aminogramu nie współgra z ilością białka podawaną w tabeli wartości, a także jakie jest podstawowe zadanie białka w organizmie sportowca (i nie tylko), po więcej informacji w tym temacie zapraszam do lektury tutaj. Drugi natomiast przedstawiał podział [...]
[...] formuła Hamuje wydzielanie kortyzolu Dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy Przyspiesza regeneracje po treningu Białko w tabletkowej formie W jakim celu jest stosowany Xtreme Tech-Amino® jest silnym zaawansowanym produktem aminokwasowym na bazie zhydrolizowanego koncentratu białka serwatki i zhydrolizowanego izolatu białka [...]
[...] połowę - drugie 70 g. Białko białku nie równe Naukowcy dawno już zaobserwowali, że białko białku nie równe. Właściwie, żadne białko pokarmowe, podawane w ilości 70 g nic jest w stanie zrównoważyć dokładnie bilansu azotowego, organizmu dorosłego mężczyzny. Jednak istnieją białka, które równoważą ten bilans już w porcjach 75-cio gramowych, ale [...]
wlasnie z tym artroxem to jest tak ze w kapsach traktowany jest jako glucosamina z dodatkiem chondroityny i msm. vitalmax nie robi kolagenu w kapsach bo sie nie opłaca. czyli tak: artrox w kapsach - glucosamina artrox w proszku - hydrolizat kolagenu róznice miedzy artroxem a kolagenem z olimpu. zasadniczo nie powinno byc ale nigdzie nie moge [...]
[...] powaga! pixel - nie jadłem tych amin phytochem 1900 - ale to nie to samo. body attacka mam teraz u siebie na chacie i na nich bazuje - są rewelacyjne - pierwsze po ktorych sie nie brzydzę, a wiem zę jest to co trzeba (po rozgryzeniu - smakuje jak g**** ) dla uściślenia - to 70% hydrolizat. tableta ma 1900mg, a łącznie w 1 tab jest 1350mg aminków.
Witam, pisze do Was z prosba o pomoc-rade. Moja dziewczyna jest chora na anoreksje od kilku lat. Wiele razy byla w szpitalu na przymusowe dozywianie, bo byla juz o krok od smierci. Po wyjsciu zawsze chudla spowrotem. Miesiac temu wyszla ze szpitala po raz kolejny i jest zmiana - zgodzila sie spozywac 1700 kcal dziennie. To swietnie ale problem [...]
[...] okres czasu), z drugiej strony 'wolne' białka uznaje się za mało anaboliczne (wolny wyrzut aminokwasów) ale za to są bardzo dobrymi antykatabolikami - gdyż uwalnianie nie jest szybkie, ale jest dlugie,stopniowe i rozłożone w czasie. mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk [...]
[...] okres czasu), z drugiej strony 'wolne' białka uznaje się za mało anaboliczne (wolny wyrzut aminokwasów) ale za to są bardzo dobrymi antykatabolikami - gdyż uwalnianie nie jest szybkie, ale jest długie,stopniowe i rozłożone w czasie. mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk [...]
[...] tabeli BV. Izolat rózni się od koncentratu wiekszym stężeniem czystego białka, za czym idzie wiekszej ilości poszczególnych aminokwasów na 1 porcję. Ale czy każdy izolat jest lepszy od koncentratu? Odpowiedź brzmi - NIE. Powstające w niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio [...]
[...] imo te owoce z ryzu bym dal wlasnie tutaj -> do sheka'a no chyba ze mosisz z ryzem to co innego ale shake -> malo fatu 1posilek po -> mało fatu pozniej juz wal fat na IF jest troszeczke inaczej niz na zwyklej diecie - w koncu niz nie jesz az do po treningu we krwi nic nie masz,zero z pozywienia bo juz dawno sie strawilo pewnie (zalezy kiedy [...]
[...] do metod otrzymywania i tego co piszą na etykietach to są pewne wyjątki więc rozwinę myśl. Weźmy białko "E......r" gdzie producent podaje zawartość białka 97%. Ciekawe ile jest naprawdę. Idąc tym tropem jest to izolat, ale nie pozyskiwany metodą CFM (mikrofiltracji), tylko metodą wymiany jonowej, co klasyfikuje produkt nieco niżej pomimo [...]
Odżywka białkowa na rynku suplementacji sportowej to podstawowy produkt w arsenale osób trenujących. Producenci wymyślają co raz więcej smaków, od lat dostępnych jest też wiele rodzajów odżywek białkowych tzn. różnych frakcji białek i co raz nowszych połączeń. Odżywki białkowe dzielimy głównie na te pochodzenia mlecznego, jak białka serwatkowe, [...]